İşletmelere kodsuz araçlar sunan Bryter, 66 milyon dolarlık Seri B yatırım aldı

Kodsuz girişimler, tekrarlayan bazı işleri üstlenmek için uygulamalar geliştiren şirketler arasında ilgi görmeye devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık yüz global girişimin 2 bine yakın işletme yazılımı için kullanılan platform oluşturan yapay zeka tabanlı bir kodsuz girişim olan Bryter, şirket değerini ikiye katlamak için yeni yatırım turu duyurdu. Berlin merkezli girişim, 66 milyon dolarlık Seri B yatırım turunu tamamladı.

Bryter, yeni yatırım ile platformuna yatırım yapacağını ve geçen yıl açtığı New York ofisinden sonra ABD’de genişlemeyi planladığını açıkladı. CEO ve kurucu ortağı Michael Grupp bir röportajda, yatırımın araçlarının çok fazla talep görmesinden sonra gerçekleştiğini söyledi. Tiger Global yatırım turuna liderlik ediyor, mevcut yatırımcılardan AccelDawn CapitalNotion Capital ve Cavalry Ventures da birçok bireysel yatırımcısıyla birlikte turda yer alıyor. Yatırımın değerlemesi açıklanmadı ama Bryter’ın bugüne kadar yaklaşık 90 milyon dolar yatırım aldığı biliniyor.

Micha-Manuel Bues ve Michael Hübl ile girişimi kuran Grupp, geçtiğimiz kılın kodsuz girişimler için iyi bir yıl olduğunu belirtti. “Herkesin farkında olduğu durum, çoğu insanın aslında teknolojiyi işlerini halletmek için kullanıyor olması.” dedi. Hizmeti kullanan müşteriler arasında, McDonald’s, Telefónica, PwC, KPMG, Deloitte gibi müşterilerin yanı sıra bankalar, sağlık hizmetleri sunan şirketler ve endüstriyel işletmeler bulunmaktadır. Accel ve Dawn, Haziran 2020’de gerçekleşen Bryter’ın Seri A yatırım turunda 16 milyon dolarlık bir turun liderliğini yapmıştı. Sık gerçekleşen bu yatırım turları kodsuz girişimlere olan ilginin giderek arttığını gösteriyor. Bryter kodsuz girişimler arasında tek değil. Airtable, Genesis, Rows, Creatio ve Ushur son birkaç ayda yatırım alan ve teknoloji meraklısı olmayanlar için uygulamalı teknoloji geliştiren birçok girişim arasında yer alıyor. Otomasyon, bu faaliyeti harekete geçiren en büyük trend oldu. Günümüzde bilgi işçileri (programcılar, doktorlar, eczacılar, mimarlar, mühendisler, bilim adamları, tasarımcılar, muhasebeciler, avukatlar ve akademisyenler), bugünlerde zamanlarının çoğunu uygulamalarda geçiriyorlar. Bu işlerin bir kısmı hala bu işçilerin manuel olarak katılımını ve değerlendirmesini gerektirse de yazılım bu işlerin büyük bir kısmını otomatikleştirdi.

UiPath, Automation Anywhere ve Blue Prism gibi şirketlerin önderlik ettiği robotik süreç otomasyonu olan RPA, özellikle formları okuma ve çok sayıda veri girişi söz konusu olduğunda bu faaliyetin önemli bir bölümünü değerlendirdi. Ancak, belirli uygulamalarda RPA’nın tipik olarak kullanılmadığı birçok başka işlem ve etkinlik yer alıyor. Bu, teknoloji dışı çalışanların kişiselleştirilmiş ve ölçeklenebilir otomasyonu sağlamak için yapay zeka kullanan Bryter gibi kodsuz araçların önemli rol alabileceğini keşfettikleri yerdir. Grupp, çoğu durumda RPA’nın üzerinde durduklarını belirtti. Girişim, platformun uyumluluk, hukuk, veri, gizlilik, güvenlik, tedarik, yönetim gibi işlevleri içerdiğini ve eklenen özelliklerin arasında sanal asistanlar, sohbet robotları, etkileşimli self servis araçları olduğunu söylüyor. Bunlar, insanların yerine geçmez ancak içlerindeki bilgileri işlemek için harcanan zamanı azaltır ve teorik olarak müşterilerin hizmetlerle daha kolay etkileşim kurması için araçlar oluşturmak için de kullanılabilir.  Bu ölçeklenebilirlik ve teknolojiyi erken benimseyenlerin ötesine geçen bir kullanıcı havuzundan sağlanan müşteri kitlesi, yatırım turunu değerli kılan özellikler arasında yer alıyor.

Tiger Global ortaklarından John Curtius, “Bryter, üst düzey bir yazılım şirketinin tüm özelliklerine sahip. Gerçek bir müşteri sorununu çözen yüksek kalitede bir ürün, büyük bir pazar fırsatı ve birinci sınıf bir kurucu ekip. Bryter’ın müşterilerinden gelen geri bildirimler, son derece olumluydu. Girişimin önümüzdeki yıllarda yeni başarılara ulaştığını görmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.