Game Factory: Oyun sektörüne girmek ve oyun geliştirmek isteyenler için kuluçka programı

Türkiye’den yeni oyun girişimlerinin çıkması için kurulan Game Factory, başvuru sonucunda seçtiği bireylere çeşitli destekler sunuyor.

Game Factory, sadece oyun geliştiren ya da öğrenmeye çalışan insanları ortak amaç ve noktaları doğrultusunda bir araya getiren, mentorluk ve network desteği veren, ayrıca ekipleşmelerini sağlayan bir platformdur.

Seçilen kişiler ekipleştikten sonra ise başarı dağına tırmanırken onların her daim arkasında oluyor, stüdyolaşma sürecinde profesyonel bir şirket haline gelmelerinde destek sunuyor.

Game Factory sadece hali hazırda tecrübeli ve oyun sektöründe bulunan insanları değil, aynı şekilde oyun sektörüne girmek isteyen yeni yüzlere de bir başlangıç olanağı tanıyor. Öncelikle platforma üye olan kişilerin beklenti ve istekleri toplanıyor. Onlara ücretsiz eğitim, mentorluk ve fikir aşaması dahil olmak üzere oyunu üretecekleri her alanda destekler sağlıyor.

Game Factory içerisinde iki adet bölüm bulunuyor: Akademi ve Kuluçka

Game Factory Akademi, oyun sektörüne girmek isteyen ve eğitime ihtiyaç duyan tüm insanlara ücretsiz bir eğitim ve oyun sektörüne yeni giren insanların bulunduğu bir network deneyimi sunuyor. Burada üyelerine yönelmek istediği dal ile alakalı eğitimlerin tamamını ücretsiz veriyor. Bu dalların içerisinde Oyun Tasarımı, Oyun Geliştirme, 3D ve 2D Sanat Tasarımı ve Girişimcilik gibi önemli başlıklar bulunuyor. Bu eğitimleri alırken de bir yandan onlar için açılan platformda diğer öğrenciler ile güzel bir network oluşturuyorlar. Bu network sayesinde ise öğrencilerin eğitimi bittikten sonra hızlı bir şekilde ekipleşip oyun üretmeye başlamalarını sağlıyor. Akademi kısmı Kuluçka için bir hızlandırıcı niteliği taşıyor.

Kuluçka ise üretmeye hazır insanların buluştuğu bir yer. Kuluçka üyelerine kaynaşabileceği alanlar, etkinlikler sunuluyor. Aynı şekilde insanların birbiriyle tanışıp ekipler kurmalarını sağlıyor. Kuluçka’da kurulan ekipler, Game Factory platformu çatısı altında her gün takip ediliyor ve devamlı olarak mentorluk alıyorlar. Bu çatının altında ürettikleri oyunlar için ise Game Factory tüm ağını sunuyor. Üretilen tüm oyunlara yayıncı desteği veriyor; bu ekipler yayıncılarla tanışıp oyunlarını ücretsiz olarak kendilerine sunabiliyor, test edebiliyorlar.