Tatilciler, Hala Otellere Güvenmiyorlar

Hilton ve Marriott gibi önde gelen turizm markaları, pandemi döneminde odaların temiz olduğuna dair gezginlere güven veremiyor. Nisan ayında Marriott’un kendi temizlik standartlarını yükseltmek için önde gelen doktorlardan oluşan bir konsey kuracağını duyurması ayrıca da Hilton’un, Lysol ile bir ortaklık yaptığını duyurmasına rağmen tatilciler hala otelleri tercih etmekte baya çekingen.

Corona virüs salgınının tüm dünyaya yayılmasından neredeyse altı ay sonra bile, büyük otellerin aldıkları önlemler henüz işe yarar gibi görünmüyor. Araştırma firması Magid tarafından 1000 gezginin katıldığı bir ankete göre, nisan ayında insanların% 42’si sağlık ve güvenlik standartlarını sağlamak için otel markalarına güvenmediklerini söylemişlerdi. Magid Başkan Yardımcısı ve Strateji Danışmanı Rick Garlick, önlemlerin çoğunu işe yaramadığını söyledi. İnsanlar hâlâ seyahat yerlerinin, binaların ve tesislerin Covid-19’u yaymak için müsait bir alan olduğuna inanıyor. İnsanlar, uygulayacaklarını söyledikleri kuralları tam anlamıyla uygulamalarına rağmen otellere, gemi turlarına ve havayollarına güvenmiyor.” diyerek insanların çekindiklerini ve güvenmediklerini dile getirdi.

Amerikan Otel ve Konaklama Derneği (AHLA) Başkanı ve CEO’su Chip Rogers, Rekor düzeyde düşük seyahat talebiyle, binlerce otel ticari kredilerini ödeyemiyor ve kapılarını kalıcı olarak kapatmak zorunda kalmanın sert gerçekliği ile karşı karşıya” dedi. On binlerce otel çalışanın işlerini kaybedecek duruma geldiğinden ve yerel turizmi ile ekonomik faaliyeti yönlendirmek için büyük otellere bağımlı olan küçük işletme endüstrisinin de muhtemelen benzer bir kaderle karşı karşıya kalacağını dile getiren Rogers, Amerikan turizm sektörünün corona virüs salgını azaldığında ayakta kalabilmesi ve toparlanabilmesinin çok uzun zaman alacağını düşünüyor.

Tüketici duyarlılığı üzerine yapılan başka bir ankette Magid, gezginlerin önümüzdeki 12 ay içinde seyahate çıkma istekliliğinin nisan ve ağustos arasında-aşı olsun ya da olmasın- %29 düştüğünü duyurdu. Bu kayıp, sektör için 75 milyar dolarlık bir zarara neden olabilir.

Tüketici duyarlılığı ilerisi için mükemmel bir barometre olmasa da, özellikle vakaların her hafta sıçradığı düşünüldüğünde ,% 29’luk bir düşüş hala önemli duruyor. Sektörün tepesindeki Marriott ve Hilton gibi otellerin kayıpları ikinci çeyrekte toplam 664 milyon dolar ve her iki şirketteki yöneticiler de sektördeki iyileşmenin uzun soluklu ve yavaş ilerleyeceğini düşünüyor. Belki de otellerin o zamana kadar, tüketici güvenini yeniden kazanmanın bir yolunu bulması gerekiyor.